Sportieve Auto Verzekeren » ALLE details
693
page-template-default,page,page-id-693,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Sportieve auto verzekeren

Wil jij je sportieve auto verzekeren? In de meeste gevallen beschouwen autoverzekeraars sportieve auto’s als een hoger risico. Beginnende bestuurders ondervinden vaker problemen bij het verzekeren van een sportieve auto. Helaas in de praktijk komt het voor dat jonge bestuurders met een sportieve auto niet worden geaccepteerd door de autoverzekeraar. Grote kans als de autoverzekeraar je een autoverzekering aanbiedt zal je hiervoor een flink hoge premie voor moeten betalen.

Door: Redactie – Leestijd: 2 minuten

Jonge bestuurders

Ben jij jonger dan 24 jaar? Dan krijg je de label ‘beginnende bestuurder’ van de autoverzekeraar. Volgens de wet heeft iedereen de eerste 5 jaar een beginnersrijbewijs, plus het feit dat je een sportieve auto verzekeren wilt is deze combinatie helaas in veel gevallen niet de beste combinatie. In de praktijk kan het dus voorkomen dat wanneer jij jong bent, en een sportieve auto wilt verzekeren de deur niet altijd open is voor het afsluiten van een autoverzekering.

De premie

De premie hangt af van een aantal factoren, naast je leeftijd heeft ook het aantal PK of kW  invloed op de autoverzekering premie. Hoe hoger de PK van je auto, hoe meer premie jij gaat betalen. Er zijn autoverzekeraars in Nederland die een grens hebben voor jonge bestuurders, je kan dan alleen een autoverzekering afsluiten voor auto’s met een kW van maximaal 75. Zit je boven de 100 kW? Dan zal het lastiger worden een autoverzekering voor sportauto te vinden. Uiteraard zijn er meer factoren die een belangrijke rol spelen, met name voor auto’s die zwaar zijn natuurlijk meer PK’s nodig om voor uit te komen, het gaat dan niet altijd om een sportieve snelle auto. Je kan gewoon een autoverzekering voor sportauto vergelijken en afsluiten via onze site, echter bij specifieke vragen moeten wij je doorsturen naar de autoverzekeraar.

Autoverzekering vergelijken

Direct een autoverzekering vergelijken? Met behulp van de autoverzekering vergelijker op onze site kan je aan de hand van wat gegevens de beste en goedkoopste autoverzekering vinden voor jouw persoonlijke situatie. Het vergelijken van autoverzekeringen doe je op onze site altijd anoniem en onafhankelijk, wij hebben geen voorkeur waar jij je autoverzekering gaat afsluiten. Wij verwijzen onze bezoekers altijd door naar de website van de verzekeraar om de autoverzekering af te sluiten.