Schadevrije jaren uitgelegd » Hoe werkt schadevrije jaren eigenlijk?
635
page-template-default,page,page-id-635,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

schadevrije-jaren-uitlegSchadevrije jaren uitgelegd

Al jaren schadevrij onderweg? Dan is het gunstig om eens opnieuw je autoverzekering onder de loep te nemen. Met een aantal schadevrije jaren kan je een behoorlijke korting krijgen op de autoverzekering premie. Hoe meer schadevrije jaren jij hebt opgebouwd, hoe meer korting jij gaat ontvangen van de autoverzekeraar. Ieder jaar dat jij geen schade claimt bij de verzekeraar, geldt al seen schadevrij jaar.

Door: Redactie – Leestijd: 2 minuten

Opbouwen van schadevrije jaren

Hoe bouw je eigenlijk schadevrije jaren op? Het opbouwen van schadevrije jaren begint wanneer jij een autoverzekering op naam hebt. Als jij dus de auto gebruikt van je partner, en zelf geen autoverzekering op naam hebt, bouw je ook geen schadevrije jaren op. Er zijn een aantal factoren die de autoverzekering premie bepalen, het aantal schadevrije jaren is daar een van. Je kan een behoorlijke korting krijgen, dit wordt ook wel een no-claim korting genoemd. Als jij echt een flink aantal jaren hebt opgebouwd, kan je premie tot wel 80 procent van de verzekerspremie zijn.

Het bereken van schadevrije jaren

Zolang je geen schade claimt bij de autoverzekeraar, is het natuurlijk vrij eenvoudig te berekenen wat de schadevrije jaren zijn. Het is lastiger de berekening te maken als wel schade is. In bijna alle gevallen val je per schade geval ongeveer 3 jaren terug. Het is zelfs mogelijk om negatieve schadevrije jaren te hebben! Met behulp van de uitgebreide autoverzekering vergelijker kan je een goedkope autoverzekering vinden en direct afsluiten. Geef je schadevrije jaren op, en start direct met het berekenen.

Vervallen van je schade vrije jaren

Als jij 12 maanden geen autoverzekering meer op naamt hebt staan, vervallen de opgebouwde schadevrije jaren. Je begint dan echt helemaal weer opnieuw met het opbouwen van de schade vrije jaren. Dit geldt echter niet voor eventuele negatieve schadevrije jaren, deze blijven gewoon bestaan. Als jij niet zeker bent hoe het zit met jouw no-claim jaren, kan je het beste even contact opnemen met je autoverzekeraar. Check altijd even met je nieuwe autoverzekeraar wat er te regelen is en welke mogelijkheden er zijn, in sommige gevallen kan je een autoverzekering schorsen om zo de schade vrije jaren te behouden.

Schadevrije jaren opvragen

Korting is altijd welkom natuurlijk als je een nieuwe autoverzekering gaat afsluiten. Een goedkope autoverzekering is immers wat iedereen wilt. Neem daarom contact op met je ‘oude’ autoverzekeraar en vraag naar een royementsverklaring, deze geeft namelijk inzicht in de schadevrije jaren die jij hebt opgebouwd. De verzekeraars verstrekken echter deze verklaring in vele gevallen niet meer zelf. Alle gegevens mbt tot schadevrije jaren worden verzameld in het Roy-data system. Als jij bijvoorbeeld een autoverzekering gaat opzeggen, geeft de autoverzekeraar deze wijziging door aan het Roy-data system. Dit kan wel even duren, verzekeraars hebben hier uiterlijk 6 maanden de tijd voor.

Schadevrije jaren leaseauto

Het is mogelijk om de opgebouwde schadevrije jaren te gebruiken om een eigen autoverzekering af te sluiten. Je zou dan contact om moeten nemen met de leasemaatschappij om een leaseverklaring aan te vragen. Leasemaatschappijen verstrekken bij het stopzetten van een contract, een verklaring waarin het aantal schade vrijejaren genoemd wordt.

Autoverzekering vergelijken

Direct een goedkope autoverzekering berekenen? Maak gebruik van de autoverzekering vergelijker op onze site. Een onafhankelijke en anonieme vergelijking van autoverzekeringen. Vul de benodigde gegevens in en de vergelijking wordt volledig gebasseerd op basis van jouw persoonlijke situatie. De goedkoopste autoverzekering staat direct bovenaan. Gelijk doen? Op deze pagina kan je direct een uitgebreide autoverzekering vergelijking doen. Vergeet niet je schadevrije jaren in te voeren!