De nieuwwaarderegeling » Hoe zit dat nou eigenlijk?
681
page-template-default,page,page-id-681,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

nieuwwaarderegeling-uitgelegdNieuwwaarderegeling

Als een autoverzekering vergelijken gaat voor een nieuwe auto is het belangrijk om even stil te staan bij de nieuwwaarderegeling binnen de autoverzekering. De nieuwwaarderegeling zorgt ervoor als je auto total-loss is verklaard dat je een nieuwe vergelijkbare auto kunt aanschaffen. Als je kiest voor een autoverzekering zonder deze nieuwwaarderegeling krijg je enkel de dagwaarde uitgekeerd van de verzekeraar als de auto niet meer te maken is. In de praktijk is de dagwaarde lager dan de marktwaarde van een vergelijkbare auto.

Door: Redactie – Leestijd: 2 minuten

Hoe werkt de nieuwwaarderegeling?

De autoverzekeraar spreekt over het algemeen een nieuwwaarderegeling af voor een paar jaar, meestel is dit 1- tot 3 jaar. Als je auto dus in deze periode total-loss verklaard wordt zal de autoverzekeraar de nieuwwaarde van je auto uitbetalen.  Je krijgt deze vergoeding als de auto niet meer gerepareerd kan worden, of de reparatie kosten veel hoger ligt dan de nieuwaarde van de auto. Je kan dus met een nieuwwaarderegeling zonder te veel extra kosten te maken een vergelijkbare auto kopen!

Hoe zit het met tweedehands auto’s?

Bij sommige verzekeraars kan je een nieuwwaarderegeling afsluiten voor tweedehands auto’s. Bij bijvoorbeeld autoverzekeraar FBTO kan je deze regeling afsluiten om zo het bedrag uitgekeerd te krijgen wat je voor je tweedehands auto hebt betaald. Uiteraard is er wel een total-loss verklaring voor nodig. In het kort krijg je dus een extra zekerheid, dat wanneer je auto total-loss is dat je niet met veel extra kosten komt te zitten om een vergelijkbare auto te kopen. Voor vragen over de nieuwaarderegeling kan je het beste contact opnemen met je nieuwe autoverzekeraar.

Vergelijk je autoverzekering

Ben je opzoek naar een geschikte autoverzekering? Start met het vergelijken van autoverzekering op onze site! Met behulp van de uitgebreide autoverzekering vergelijker kan je vrij eenvoudig en snel de beste autoverzekering vinden. Met behulp van je gegevens gaat de vergelijker automatisch de autoverzekeringen vergelijken. De goedkoopste autoverzekering vind je direct bovenaan, deze polis kan je vervolgens afsluiten op de website van de verzekeraar. Wij verwijzen onze bezoekers uitsluitend door naar de verzekeraar, wij zijn namelijk van mening dat het direct zaken doen in jouw voordeel werkt.