Meestgestelde vragen autoverzekeringen » Vind hier je antwoord!
749
page-template-default,page,page-id-749,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Meestgestelde vragen autoverzekering

Zit jij met vragen? Grote kans dat wij de vraag al eerder hebben gekregen en het antwoord hebben opgeschreven in een van onze artikelen. Hieronder lees je de meestgestelde vragen van onze bezoekers rondom autoverzekeringen.

Hoe sluit ik een autoverzekering af via deze website?

Het afsluiten van je gewenste autoverzekering doe je altijd rechtstreeks op de website van de verzekeraar. Wij hebben enkel een informerende functie.

Welke autoverzekeraars kan ik vergelijken?

De volgende autoverzekeraars kan je vergelijken met behulp van de autoverzekering vergelijker op onze site: Aegon, Ditzo, FBTO, HEMA, Inshared, OHRA, United Consumers, Autoweek, Besured en Unive.

Kan ik de hoogte van het eigen risico zelf bepalen?

Ja, bij de meeste autoverzekeringen kan je zelf de hoogte van de eigen risico bepalen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie! Meer informatie over de eigen risico lezen? Klik hier.

Welke verplichtingen heb ik met mijn auto?

Iedereen met een auto, dient volgens de wet minimaal een WA-verzekering te hebben. Met deze autoverzekering wordt namelijk de kosten vergoed van de tegenpartij.

Schadevrage jaren ook geldig voor 2e auto?

De schadevrije jaren die jij hebt opgebouwd tellen niet voor een tweede auto. Echter bieden verschillende autoverzekeraars wel een prima regeling als je een tweede auto bij dezelfde autoverzekeraar gaat verzekeren. Meer informatie over schadevrije jaren? Klik hier.

Voorlopige dekking, wat is dat?

In de meeste gevallen zie je meteen of je geaccepeteerd bent door de autoverzekeraar. In sommige gevallen wilt de verzekeraar je aanvraag eerst controleren. Je bent nog niet definitief verzekerd, maar je mag met een voorlopige dekking wel autorijden.

Wat is een WA + Beperkt Casco verzekering?

Met een WA + beperkt casco autoverzekering ben je verzekerd voor schade bij de tegenpartij. Ook schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld brand of storm wordt gedekt. De meeste consumenten met een auto van tussen de 6 en 10 jaar kiezen voor een WA + beperkt casco verzekering.

Bonuskorting opbouwen; hoe werk dat?

Wanneer je aan een aantal specifieke eisen voldoen, kan je een extra korting krijgen op je autoverzekering. In eerste instantie bepaalt de autoverzekeraar de basistrede. Extra korting kan je krijgen op basis van bijvoorbeeld schadevrije jaren.

Opzeggen van autoverzekering, hoe doe ik dat?

Het is mogelijk om bij je nieuwe autoverzekeraar je oude autoverzekering stop te laten zetten. De autoverzekeraar waar je een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten, zal samen met jou de mogelijkheden met betrekking tot opzeggen bekijken.

Hoe zit het met schadevrije jaren na een claim?

Als je schade meldt bij de autoverzekeraar, gaat dit invloed hebben op het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Je krijgt na het melden van scahde minder no-claimkorting op je maandelijkse autoverzekering.