Eigen risico autoverzekering » Hoe werkt het?
661
page-template-default,page,page-id-661,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

eigen-risico-autoverzekeringenEigen risico autoverzekering

Het eigen risico bij je autoverzekering is een gedeelte van de schade dat voor eigen rekening is. Er zijn autoverzekeringen zonder eigen risico, maar bij de meeste autoverzekeraars hanteren een eigen risico van maximaal 150 euro. Deze eigen risico kan je vrijwillig verhogen, de autoverzekering premie gaat dan omlaag. Met name voor mensen die een goedkope autoverzekering zoeken kan dit natuurlijk perfect zijn.

Door: Redactie – Leestijd: 2 minuten

Eigen risico verhogen

Je kan bij je autoverzekering het eigen risico volledig zelf bepalen. Met behulp van de autoverzekering vergelijker op onze site kan je exact aangeven hoeveel eigen risico jij wilt betalen. Als jij een goedkope autoverzekering wilt hebben, of juist wat extra geld achter de hand hebt, kan het verhogen van het eigen risico voor je autoverzekering zeker een optie zijn. Je autoverzekering wordt hierdoor een stuk goedkoper.

Voorbeeld:

Stel je hebt een eigen risico van 150 euro. Bij een schade van 85 euro, keert de autoverzekeraar niets  uit, want de schade blijft onder het eigen risico. Bij een schade van 300 euro, krijg je een bedrag van 150 euro van de autoverzekeraar.

Eigen risico: Het eigen risico voor autoverzekering betaal je per schade die je claimt. Dus voor iedere claim betaal je opnieuw het eigen risico.

Jonge bestuurder en het eigen risico

Jonge bestuurders kunnen in sommige gevallen een hoger eigen risico krijgen. In de praktijk is het namelijk zo dat jonge bestuurders minder ervaring hebben en dus meer kans hebben op schade. Dit is een reden voor de autoverzekeraar om het eigen risico bij jonge bestuurders te verhogen.

Vergelijk autoverzekeringen

Nu je weet hoe het eigen risico autoverzekering in elkaar steekt, kan je direct aan de slag om autoverzekeringen te gaan vergelijken. Met behulp van onze uitgebreide autoverzekering vergelijker kan je precies de juiste autoverzekering vinden met de juite dekking. Vul je wensen en gegevens in en de vergelijking wordt volledig gebasseerd op basis van jouw persoonlijke situatie. De goedkoopste autoverzekering 2019 staat na de vergelijking direct bovenaan, deze autoverzekering kan je vervolgens afsluiten op de website van de verzekeraar. Gelijk doen? Op deze pagina vergelijk je de autoverzekeringen.