Basisverzekering auto » Goedkope autoverzekering
522
page-template-default,page,page-id-522,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Autoverzekering basisBasisverzekering

Zodra het kenteken van een auto op naam staat, dien je een basisverzekering voor je auto te hebben. Op deze pagina leggen wij in het kort de verschillen uit van de verplichte basis autoverzekering. Wij willen het graag simpel en duidelijk maken, bekijk daarom alle informatie handig op een rijtje. Er bestaan drie verschillende soorten basis autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen. De verschillen leggen wij je hier uit.

 

Klik hier om direct je autoverzekering te vergelijken!

Door: Redactie – Leestijd: 2 minuten

Basisverzekering: De 3 opties

De basisverzekering voor je auto kent drie verschillende soorten. Daarnaast kan je nog een aanvullende autoverzekering afsluiten om een betere dekking te krijgen van de verzekeraar. In Nederland is iedereen verplicht met een kenteken op naam om minimal een basisverzekering te hebben.

→ WA autoverzekering

Waar staat WA eigenlijk voor? WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. De verzekeraar vergoed de schade die ontstaat bij de tegenpartij. Je krijgt geen vergoeding aan je eigen auto als jij een WA autoverzekering kiest. Als jij een goedkope autoverzekering 2019 wilt afsluiten zou je moeten kiezen voor een WA-verzekering. Als jij voor de WA autoverzekering kiest, voldoe jij dus gewoon prima aan de eis om een basisverzekering te hebben.

→ WA + beperkt casco

De WA plus beperkt casco autoverzekering kent veel bijnamen, mensen noemen het ook wel de mini casco of de WA plus. Met de WA + beperkt casco autoverzekering wordt naast de schade aan de auto van de tegenpartij worden ook bepaalde schades aan je eigen auto vergoedt. Met een WA + berperkt casco autoverzekering ben je voor onder andere ruitschade, brand, diefstal en storm verzekerd.

→ WA + casco

Wil jij een uitgebreide autoverzekering afsluiten? Kies dan voor een WA + casco  (Allrisk) verzekering. Je krijgt de beste dekkingen voor je auto met deze autoverzekering. De voornaamste reden dat mensen kiezen voor een Allrisk autoverzekering is dat ook schade door eigen schuld wordt vergoed door de autoverzekeraar. De meeste consumenten met een nieuwe auto kiezen voor een WA + casco autoverzekering, voor een oude auto met een lage dagwaarde is het afsluiten van een uitgebreide autoverzekering niet slim.

Aanvullende autoverzekering

Wij hebben de aanvullende autoverzekeringen voor je uitgezocht. Zo weet jij binnen enkele minuten exact wat de aanvullende modules zijn en of deze gewenst zijn in jouw situatie. Als jij een prima autoverzekering zoekt, met de basisdekkingen dan is de WA- of de WA + beperkt casco autoverzekering de juiste keuze. Alleen als jij een nieuwe auto hebt, met een behoorlijke dagwaarde zou het afsluiten van een Allrisk verzekering goed uitpakken. Maar een aanvullende autoverzekering kan handig zijn voor bepaalde dekkingen, benieuwd wat er mogelijk is? Op deze pagina bekijk je de aanvullende verzekeringen.

Autoverzekering vergelijken

Nog niet zeker welke autoverzekering het beste past bij jou? Maak gebruik van de autoverzekering vergelijker op onze site en bekijk de beste autoverzekeringen die passen bij jouw persoonlijke situatie. In slechts enkele minuten weet jij bijvoorbeeld welke autoverzekeraar de goedkoospte autoverzekering 2019 heeft. Iedereen heeft andere wensen en eisen van een autoverzekering, met behulp van de uitgebreide autoverzekering vergelijking geef jij exact aan wat je zoekt. Het afsluiten doe je gewoon rechtstreeks bij de autoverzekeraar, directe zaken doen met de verzekeraar vinden wij namelijk belangrijk.